Üç Balık

Bir ırmağın ortasındaki gölcükte üç küçük balık yaşarmış. Bunlardan birinin adı: “ Geleceği Tasarlayan” , İkincisinin adı : “ Bugünü Düşünen” Üçüncünün adı ise: “ Ne Olacaksa O Olsun Diyen” miş.
Bu üç balık çok iyi dostlarmış. Aralarından su sızmazmış. Bir gün hep birlikte yüzerlerken gölcüklerinde birbirlerine “ Hey bu gölde ne de çok balık var” diyen balıkçıların seslerini işitmişler. Bunun üzerine “Geleceği Tasarlayan” balıkçıların gelip onları avlayacağını düşünüp kendini nehrin akıntısına bırakıp oradan uzaklaşmış.
Ama “ Bugünü Düşünen” kendi kendine: “ Dur bakalım tehlike gelirse gerekeni yaparız” demiş ve yerinde kalmaya devam etmiş. “ Ne Olacaksa O Olsun” diyen ise: “ Görelim bakalım neler olacak” demiş ve o da arkadaşının yanında kalıp hiç bir şey yapmadan yerinde kalmaya devam etmiş. Bir süre sonra balıkçı teknelerinin sesi duyulmuş. Balıkçılar ağlarını göle atmışlar. Kurnaz olan “ Bugünü Düşünen” olan biteni kavrayıp, O anki durumuna uygun olanı yapmış. Ağın içerisinde kımıldamadan durup kendini ölmüş gibi göstermiş Balıkçılar ise onu öldü sanıp yem olarak tekrar geri göle atmışlar. O da hemen akıntıya dalıp oradan hızla uzaklaşmış. “Ne olacaksa olsun diyen” ise ağa takılınca anlamış ne olduğunu, ama iş işten geçmiştir. Ne kadar çabalasa da daha önce uğraşı göstermediği için kendisini kurtaramamıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir